Πλαστικός Χειρουργόςπλαστικός χειρούργος map marker Ηρώων Πολυτεχνείου 20-22, Πειραιάς πλαστικός χειρούργος phone icon 210 4178373
  Ανόρθωση Προσώπου & Λαιμού

  Ανόρθωση Προσώπου & Λαιμού

  Καθώς τα χρόνια περνούν, η έκθεση στον ήλιο, το άγχος της καθημερινότητας, οι αυξομειώσεις του βάρους σώματος και οι κακές συνήθειες επηρεάζουν την εμφάνιση του προσώπου. Βαθιές ρυτίδες εμφανίζονται δεξιά και αριστερά από το στόμα, το περίγραμμα του προσώπου χαλαρώνει και το δέρμα του λαιμού  κρεμάει.
  Η ρυτιδοπλαστική ή ανόρθωση προσώπου(facelift) είναι το χειρουργείο που στοχεύει στην διόρθωση αυτών των αλλοιώσεων και στην βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου και του λαιμού.

  Το facelift  είναι μια επέμβαση που μπορεί να συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική, με ανόρθωση φρυδιών ή τοποθέτηση ενθεμάτωνσιλικόνης ή λιπομεταφορά.

   

  Υποψήφιοι για Facelift

  Facelift μπορεί να κάνει κάθε άντρας ή γυναίκα που παρατηρεί χαλάρωση στο περίγραμμα του προσώπου και θέλει να φανεί πιο φρέσκο το πρόσωπό του/της. Είναι χαρακτηριστική η κίνηση που κάνουν οι υποψήφιοι τεντώνοντας με τα χέρια το δέρμα από το περίγραμμα του προσώπου προς τα αυτιά. Όταν το δέμα που περισσεύει μπροστά από το αυτί είναι πάνω από 1,5-2 εκατοστά υπάρχει ένδειξη για χειρουργική διόρθωση.
  Η γιατρός θα σας εξετάσει και θα σας προτείνει την καλύτερη προσέγγιση στο πρόβλημά σας καθώς και αν χρειάζεται να γίνουν συνδυαστικά και κάποιες άλλες παρεμβάσεις.

  Προετοιμασία για το χειρουργείο

  Το κάπνισμα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην  επούλωση του δέρματος και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διακοπεί δύο εβδομάδες πριν την επέμβαση καθώς και 2 εβδομάδες μετά.
  Καλό θα είναι να διακοπεί η αντιπηκτική αγωγή και η ασπιρίνη μία εβδομάδα πριν το χειρουργείο καθώς και η βιταμίνη Ε.
  Καλό θα είναι να βάψετε τα μαλλιά σας πριν από την επέμβαση και να μην τα κόψετε κοντά.

  Αναισθησία

  Η ρυτιδοπλαστική / facelift είναι μια επέμβαση που μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική αναισθησία.

  Το χειρουργείο

  Οι τομές ξεκινούν συνήθως από τα μαλλιά των κροτάφων, περνούν μπροστά και γύρω από το αυτί και καταλήγουν στα μαλλιά πίσω από το αυτί. Μέσω αυτών των τομών ανασηκώνεται το δέρμα από τις παρειές και το λαιμό και γίνεται η διόρθωση των υποκείμενων ιστών, λίπους και μυών που έχουν χαλαρώσει. Το δέρμα επαναφέρεται και κόβεται ότι περισσεύει χωρίς να δημιουργείται τάση στις τομές.
  Φωτογραφία 1: οι τομές και η περιοχή του δέρματος που ανασηκώνεται
  Φωτογραφία 2: οι μύες διαχωρίζονται και ανορθώνονται με ράμματα
  Φωτογραφία 3: το δέρμα τραβιέται πάνω αφαιρείται ότι περισσεύει και ράβεται
  Φωτογραφία 4: η ουλή μέσα στα μαλλιά και μπροστά από το αυτί
  Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενούς μπορεί να χρησιμοποιηθούν μικρότερες τομές για να διορθωθεί μόνο η χαλάρωση του λαιμού ή του μέσου προσώπου.
  Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλές το MACS-Lift που γίνεται με μικρότερη τομή μπροστά από το αυτί και με περιορισμένη αποκόλληση του δέρματος. Η ανόρθωση επιτυγχάνεται με εσωτερικά ράμματα που μπαίνουν στον υποκείμενο μυώδη ιστό και βελτιώνεται το περίγραμμα και η χαλάρωση του προσώπου. Το MACS-Lift  απευθύνεται σε νεότερες γυναίκες με περιορισμένη χαλάρωση στο λαιμό.
  Η επέμβαση ολοκληρώνεται πάντα με μεταφορά λίπους στις περιοχές που υπάρχει ατροφία όπως στις ρινοχειλικές αύλακες, στα ζυγωματικά και στο πιγούνι.
  Η μικρομεταμόσχευση λίπους, που το παίρνει η γιατρός από κάποιο άλλο μέρος του σώματος (κοιλιά η μηροί) βοηθάει στην διόρθωση του όγκου του προσώπου αλλά συντελεί και στην ανάπλαση της επιδερμίδας λόγω των βλαστοκυττάρων που περιέχει.

  Μετά το χειρουργείο

  Δεν υπάρχει αίσθημα πόνου αλλά περισσότερο αίσθημα τραβήγματος ενώ υπάρχει έντονο μούδιασμα στο δέρμα που υποχωρεί σε μερικές μέρες ή μήνες.
  Το πρόσωπο φαίνεται πρησμένο και υπάρχουν μελανιές που θα υποχωρήσουν σταδιακά. Ένας ειδικός επίδεσμος μπορεί να τοποθετηθεί γύρω από το πρόσωπο και το λαιμό για να περιοριστεί το οίδημα. Τα ράμματα αφαιρούνται σταδιακά από την 6η μέρα και μετά.

  Επιπλοκές

  Όλα τα χειρουργεία μπορεί να έχουν επιπλοκές και οι ασθενείς πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουν.
  Πιθανές μετεγχειρητικές  επιπλοκές είναι το αιμάτωμα, η φλεγμονή, ο τραυματισμός κάποιου νεύρου που κινεί τους μυς του προσώπου προκαλώντας προσωρινά  πάρεση, η νέκρωση τμήματος του δέρματος ( συνήθως σε καπνιστές) και οι υπερτροφικές ουλές ή τα χηλοειδή στις περιοχές των τομών.
  Ελάττωση της αισθητικότητας είναι ένα συνηθισμένο συμβάν που μπορεί να βελτιωθεί σταδιακά τους επόμενους μήνες.
  Η γιατρός θα σας ενημερώσει πριν την επέμβαση του facelift για όλους τους πιθανούς κινδύνους και επιπλοκές και θα σας δώσει αναλυτικές οδηγίες για την πρόληψη τους και την ομαλή αποκατάσταση του προσώπου.

  Επιστρέφοντας στο φυσιολογικό

  Το έντονο οίδημα και οι μελανιές θα εμφανίζουν σταδιακή βελτίωση την πρώτη εβδομάδα μετά το facelift.
  Το δέρμα χρειάζεται περιποίηση με ενυδατικές κρέμες.
  Σε 10 ημέρες μπορείτε να επιστρέψετε την εργασία σας με το κατάλληλο μακιγιάζ ή χτένισμα.
  Οι ουλές είναι καλά κρυμμένες μέσα στα μαλλιά και μπροστά από τα αυτιά και σταδιακά βελτιώνονται περισσότερο μέχρι που εξαφανίζονται.
  Το facelift είναι μια χειρουργική επέμβαση που διορθώνει αποτελεσματικά την χαλάρωση του προσώπου και του λαιμού και επαναφέρει το περίγραμμα του προσώπου.
  Η διάρκεια του αποτελέσματος ξεπερνά τα δέκα χρόνια. Στο χρονικό διάστημα αυτό μπορεί να χρειαστούν θεραπευτικές παρεμβάσεις για την βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και μικροδιορθώσεις στα χείλια, την μύτη ή τα αυτιά.
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση