Πλαστικός Χειρουργόςπλαστικός χειρούργος map marker Ηρώων Πολυτεχνείου 20-22, Πειραιάς πλαστικός χειρούργος phone icon 210 4178373
  You are currently viewing Ανόρθωση Στήθους

  Ανόρθωση Στήθους

  Ανόρθωση Στήθους

  Το σφριγηλό και στητό στήθος αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας και ελκύει τα βλέμματα πάνω του, χαρίζοντας αυτοπεποίθηση σε κάθε γυναίκα. Η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός και οι αυξομειώσεις του βάρους επηρεάζουν την εικόνα του στήθους.  Το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του, οι μαστοί χάνουν την σφριγηλότητα τους και «πέφτουν».

  Τι είναι Μαστοπηξία ή Ανόρθωση στήθους

  Η μαστοπηξία είναι η επέμβαση που ξαναδίνει σχήμα στο μαστό, ανορθώνει την θηλή στην επιθυμητή θέση στον θώρακα και ταυτόχρονα μπορεί να μικρύνει μιά πλατιά θηλαία άλω σε πιο ελκυστικό μέγεθος.

  Αν το στήθος έχει χάσει τον όγκο του (έχει «αδειάσει» μετά από εγκυμοσύνη ή δίαιτα) ή η γυναίκα επιθυμεί ένα μεγαλύτερο στήθος, τότε η ανόρθωση του στήθους συνδυάζεται με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης και έτσι αυξάνεται και το μέγεθος των μαστών (Ανόρθωση με αυξητική)

  Πότε χρειάζομαι να κάνω ανόρθωση στήθους;

  Αν το στήθος έχει αδειάσει και κρέμεται αντιαισθητικά στον θώρακα, αν ντρέπεσαι να γδυθείς ή να φορέσεις μαγιό και αν είχες ένα ωραίο στητό στήθος που άλλαξε μετά από τον θηλασμό ή τα χρόνια, η επέμβαση μπορεί να σου χαρίσει την χαμένη σου αυτοπεποίθηση και ένα σφριγηλό στήθος που δεν θα χρειάζεται να το κρύβεις μέσα στο σουτιέν.

  Πως γίνεται η Μαστοπηξία ή Ανόρθωση στήθους

  Η ανόρθωση των μαστών γίνεται με γενική αναισθησία μετά από τον απαραίτητο προεγχειρητικό έλεγχο στο νοσοκομείο. Σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας η πλαστικός Νέλλη Τζιβαρίδου συνιστά πριν την επέμβαση να κάνουν μαστογραφία και υπέρηχο μαστών για την διερεύνηση αλλοιώσεων. Οι εξετάσεις αυτές θα φανούν πολύτιμες για την σύγκριση με τα μετέπειτα αποτελέσματα.

  Με την ασθενή καθιστή η πλαστική χειρουργός σχεδιάζει προσεκτικά την νέα θέση της θηλής και τα σημεία του δέρματος που θα αφαιρεθούν και φωτογραφίζει. Ο σχεδιασμός στον μαστό είναι πολύ σημαντικός, αλλά μπορεί να γίνουν διορθώσεις και κατά την διάρκεια του χειρουργείου.

  Η διάρκεια του χειρουργείου είναι περίπου 2 ώρες και η ασθενής μπορεί να φύγει την ίδια μέρα για το σπίτι της φορώντας έναν ειδικό αθλητικό στηθόδεσμο.

  Οι τομές γίνονται γύρω από την θηλαία άλω, κάθετα από την άλω προς την υπομάστια πτυχή και οριζόντια στην υπομάστια(τομή άγκυρα). Από τις τομές αυτές θα αφαιρεθεί το δέρμα που περισσεύει από την χαλάρωση και θα μετακινηθεί η θηλή με την άλω πιο ψηλά.

  Στην περίπτωση που χρειάζεται να τοποθετηθεί ένθεμα σιλικόνης ακολουθείται ανάλογη τεχνική (αυξητική στήθους) και γίνεται συνδυασμός επεμβάσεων. Σε περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης του δέρματος μπορεί να προηγηθεί η ανόρθωση και η αυξητική να ακολουθήσει μετά από 9-12 μήνες για ένα ασφαλές αποτέλεσμα.

  Σε ασθενείς που η χαλάρωση των μαστών είναι μικρή, η πτώση  μπορεί να διορθωθεί με μία μόνο τομή  γύρω από την θηλαία άλω και δεν χρειάζεται να γίνει κάθετη τομή.

  Η αρχική θέση της θηλής, η χαλάρωση του δέρματος και το μέγεθος των μαστών θα είναι σημαντικό κριτήριο για τον σχεδιασμό και πάντα εξηγώ προεγχειρητικά στην γυναίκα τι πρέπει να γίνει για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

  Τι να περιμένω μετά την Ανόρθωση Στήθους

  Μετά το χειρουργείο οι μαστοί είναι πρησμένοι ελαφρώς και  υπάρχουν μελανιές, που υποχωρούν μέσα σε μια εβδομάδα. Δεν υπάρχει καθόλου πόνος στους μαστούς, ίσως λίγο τσούξιμο στις τομές σαν να είναι γρατζουνιά και αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα. Ένας ειδικός αθλητικός στηθόδεσμος τοποθετείται αμέσως μετά το χειρουργείο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί  για ένα μήνα διαρκώς. Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει σε 3 ημέρες με άνεση αρκεί να μην σηκώνετε βάρος.

  Η γυμναστική πρέπει να περιοριστεί για έναν μήνα, ενώ επιτρέπεται περπάτημα ή ποδήλατο μετά από 10 ημέρες.

  Κίνδυνοι επέμβασης κατά την Ανόρθωση Στήθους

  Ο σχηματισμός αιματώματος, η συλλογή υγρού και η φλεγμονή είναι πιθανές αλλά σπάνιες επιπλοκές καθώς και η υπερτροφία  των ουλών. Οι μετεγχειρητικές ουλές είναι έντονα κόκκινες αρχικά, αλλά σταδιακά βελτιώνονται μέχρι που αποκτούν το χρώμα του δέρματος και σίγουρα δεν γίνονται αντιληπτές γιατί καλύπτονται από τα εσώρουχα ή το μαγιό.

  Η γιατρός Νέλλη Τζιβαρίδου γνωρίζοντας πως όλες οι γυναίκες έχουν εξαιρετική ευαισθησία με το στήθος εξηγεί με ιδιαίτερη κατανόηση όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα στην μετεγχειρητική αγωγή έτσι ώστε να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.