Πλαστικός Χειρουργόςπλαστικός χειρούργος map marker Ηρώων Πολυτεχνείου 20-22, Πειραιάς πλαστικός χειρούργος phone icon 210 4178373
  You are currently viewing Ανόρθωση φρυδιών

  Ανόρθωση φρυδιών

  Ένα κουρασμένο βλέμμα συνοδεύεται συχνά από πεσμένα φρύδια. Με την ανόρθωση φρυδιών τονίζουμε την λάμψη των ματιών μας και ολόκληρου του προσώπου μας.

  Πολλές γυναίκες εκφράζουν την δυσφορία τους για την θλίψη στο πρόσωπό τους και τα κουρασμένα μάτια τους εξαιτίας των φρυδιών.
  Η προσέγγιση εξαρτάται από το βαθμό της πτώσης αλλά και τα ανατομικά χαρακτηριστικά του προσώπου.

  Η βοτουλινική τοξίνη είναι ένα άμεσο και εύκολο πρώτο βήμα για την βελτίωση του προβλήματος.
  Η έγχυση Μπότοξ ή Ντύσπορτ γίνεται στον σφικτήρα μυ που κατεβάζει τα φρύδια, ελευθερώνοντας την ανόρθωση των φρυδιών από τον αντίπαλο μετωπιαίο μυ.
  Τα αποτελέσματα διαρκούν 3 -6 μήνες και μετά απαιτείται επανάληψη της θεραπείας.

  Η χειρουργική ανόρθωση φρυδιών μπορεί να γίνει κατά την διάρκεια της βλεφαροπλαστικής χωρίς πρόσθετες τομές.
  Μέσω της τομής της άνω βλεφαροπλαστικής γίνεται καθήλωση του φρυδιού στην σωστή θέση στο υπερόφρυο τόξο με ράμματα.

  Σε ασθενείς μεγάλης ηλικίας που παρεμποδίζεται η όραση από την χαλάρωση του φρυδιού γίνεται αφαίρεση τμήματος του δέρματος πάνω από το φρύδι και επιμελής συρραφή πάνω από τις τρίχες του φρυδιού που κάνει την τομή πραγματικά αόρατη.

  Σε γυναίκες νεαρότερης ηλικίας που έχουν χαμηλά φρύδια αλλά και για την ανόρθωση του πλάγιου μέρους των φρυδιών χρησιμοποιώ την τεχνική της αναδίπλωσης της περιτονίας που συγκρατεί το φρύδι.
  Με τοπική αναισθησία γίνεται τομή 3-4 εκατοστά στο τριχωτό των κροτάφων και αναγνωρίζεται η κροταφική παρατονία. Ειδικά εσωτερικά ράμματα ανεβάζουν το φρύδι σε σωστή θέση . Η επέμβαση αφήνει μικρό οίδημα για μία εβδομάδα και επιτυγχάνει ανάρτηση προς τα πάνω και έξω των φρυδιών. Η σύντομη διάρκεια της επέμβασης και το άμεσο αποτέλεσμα κάνουν την μικροεπέμβαση αυτή εξαιρετικά προσιτή.

  Η κλασσική επέμβαση για την ανόρθωση φρυδιών, γίνεται με γενική αναισθησία σε χειρουργείο. Συνήθως παράλληλα με την ανόρθωση των φρυδιών πραγματοποιείται μαζί με ένα κανονικό λίφτινγκ προσώπου.
  Οι μεγάλες τομές μέσα στα μαλλιά πλέον έχουν εγκαταλειφθεί και χρησιμοποιείται ειδικό ενδοσκοπικό μηχάνημα.
  Από μικρές μέσα από τις τρίχες των μαλλιών ανασηκώνεται το δέρμα του μετώπου και διορθώνεται η θέση των φρυδιών προς τα πάνω με ειδικά ράμματα.
  Η επέμβαση προκαλεί οίδημα και χρειάζεται 2 εβδομάδες αποκατάσταση και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν είναι πολύ δημοφιλής.

  Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες απαιτούν πλέον minimal παρεμβάσεις με ταχεία ανάρρωση και άμεσο αποτέλεσμα.

  Τις περισσότερες φορές η απλή τοποθέτηση υαλουργικού στο υπερόφρυο τόξο δίνει αισθητικά αποτελέσματα ανόρθωσης του φρυδιού σε λίγα μόλις λεπτά και σε συνδυασμό με μια σωστή εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης τα αποτελέσματα είναι καλύτερα και με αρκετά μεγάλη διάρκεια.
  Η εναλλακτική τοποθέτηση λίπους (λιπομεταφοράς minifat graft) αντί για υαλουρονικό παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα.

  Κάθε άτομο είναι ξεχωριστό και χρειάζεται ατομική προσέγγιση του προβλήματος ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του.
  Η προσωπική συζήτηση με την γιατρό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε το πρόβλημα που σας απασχολεί και να το λύσετε με την καταλληλότερη μέθοδο για εσάς.

  Διαβάστε επίσης για Βλεφαροπλαστική