Πλαστικός Χειρουργόςπλαστικός χειρούργος map marker Ηρώων Πολυτεχνείου 20-22, Πειραιάς πλαστικός χειρούργος phone icon 210 4178373
  You are currently viewing Αυξητική Στήθους με Λιπομεταφορά

  Αυξητική Στήθους με Λιπομεταφορά

  Αυξητική στήθους με λιπομεταφορά

  Το λίπος είναι ο ιστός που περιβάλει το ανθρώπινο σώμα αλλά και τα εσωτερικά όργανα του σώματος αγκαλιάζοντας τα προστατευτικά.

  Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι ανάμεσα στα μεγάλα λιποκύτταρα υπάρχουν πολύ μικρά πολυδύναμα κύτταρα με εξαιρετικές αναπλαστικές ιδιότητες που ονομάζονται Βλαστοκύτταρα.

  Τα Βλαστοκύτταρα μπορούν να μετατραπούν σε οποιοδήποτε κύτταρο του οργανισμού όταν υπάρχει ανάγκη, μεταφερόμενα με το αίμα.

  Ο λιπώδης ιστός αποτελεί την αποθήκη των θερμίδων-τροφής για περίπτωση πείνας αλλά και αποθήκη φύλαξης των βλαστοκυττάρων όταν το σώμα χρειάζεται αποκατάσταση.

  Δυστυχώς η αυξημένη κατανάλωση φαγητού οδηγεί στην παχυσαρκία και την μετατροπή του λίπους από προστατευτικό μανδύα σε άσπονδο εχθρό.

  Η λιποαναρρόφηση είναι μια πολύ διαδεδομένη μέθοδος μείωσης του τοπικού πάχους και υπάρχει πολυετής πείρα από την Πλαστικό Χειρουργό Νέλλη Τζιβαρίδου στην εφαρμογή της.

  Το λίπος που αναρροφάται μεταφέρεται σε μια άλλη περιοχή του σώματος και αυτή η διαδικασία λέγεται λιπομεταφορά.

  Η μεταφορά λίπους δηλαδή η μεταμόσχευση λιποκυττάρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αισθητική βελτίωση των μαστών, τόσο σε αισθητικά περιστατικά όσο και σε αποκαταστάσεις ελλειμμάτων μαστού.

  Χρειάζομαι να χειρουργηθώ για αυξητική στήθους με λιπομεταφορά;

  – Εάν έχεις ενθέματα σιλικόνης και θέλεις να τα αφαιρέσεις χωρίς να φανεί η διαφορά όγκου μπορείς να κάνεις λιπομεταφορά

  -Εάν έχεις μικρούς μαστούς αλλά δεν θέλεις μεγάλη αλλαγή και θέλεις να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις ενθέματα σιλικόνης για να μεγαλώσεις το στήθος σου

  -Εάν έχεις ήδη ενθέματα σιλικόνης και θέλεις να βελτιώσεις το ντεκολτέ ή να ενισχύσεις ένα πολύ αδύνατο και λεπτό δέρμα

  -Εάν έχεις κάνει τμηματεκτομή ή τεταρτεκτομή στον μαστό για αφαίρεση κάποιου ογκιδίου

  -Εάν έχει αλλοιώσεις το δέρμα του μαστού σου από ακτινοβολίες και φαίνεται καμένο και ατροφικό

  τότε η λιπομεταφορά στον μαστό ενδείκνυται για εσένα.

  Πως γίνεται η λιπομεταφορά;

  Το χειρουργείο γίνεται με γενική αναισθησία .

  Ξεκινά με λιποαναρρόφηση στις περιοχές που υπάρχει τοπικό πάχος και το λίπος συλλέγεται σε ειδικές σύριγγες. Το λίπος ακολουθεί επεξεργασία και παραμένουν τα υγιή λιποκύτταρα.

  Η τοποθέτηση του λίπους πρέπει να ακολουθήσει έναν σωστό προεγχειρητικό σχεδιασμό τόσο για την επίτευξη συμμετρίας μεταξύ των δύο μαστών όσο και για την ομοιόμορφη τοποθέτηση των λιποκυττάρων χωρίς πίεση των ιστών για την αποφυγή απορρόφησης τους.

  Τα λιποκύτταρα με ειδικές λεπτές κάννουλες τοποθετούνται στο υποδόριο λίπος σε όλη την επιφάνεια των μαστών ή στην περιοχή που χρειάζεται αύξηση.

  Από την συνολική ποσότητα του λίπους που θα μεταμοσχευθεί έχει υπολογιστεί ότι ένα ποσοστό 40-50% συνήθως απορροφάται και το υπόλοιπο προσλαμβάνεται και εμφανίζει τα χαρακτηριστικά του λιπώδους ιστού (παχαίνει και αδυνατίζει)

   

  Λιποκύτταρα και Βλαστοκύτταρα

  Η ανάγκη για βελτιστοποίηση του αποτελέσματος μετά από μελέτες οδήγησε στο να ενισχυθεί το λίπος που μεταφέρεται με Βλαστοκύτταρα . Ο συνδυασμός αυτός επιτυγχάνεται με την χρήση ειδικών συσκευών απομόνωσης των βλαστοκυττάρων κατά την λιποαναρρόφηση και τον εμπλουτισμό του λίπους με αυτά ( LIPOCUBE )

  Τα λιποκύτταρα μαζί με τα βλαστοκύτταρα παρουσιάζουν μικρό ποσοστό απορρόφησης και καλύτερη επιβίωση των μεταμοσχευμένων λιποκυτταρων.

  Η χρησιμοποίηση ειδικών συσκευών που ρουφούν το δέρμα και τους μαστούς (BRAVA)

  πριν την μεταφορά του λίπους δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί από μια γυναίκα.

  Η συσκευή αυτή χρησιμοποιείται σε τελείως υποπλαστικούς μαστούς για να αυξήσει την επιφάνεια του δέρματος κάτω από την οποία θα τοποθετηθεί στο υποδόριο το λίπος.

  Τι να περιμένω μετά την επέμβαση λιπομεταφοράς στο στήθος

  Μικρό πρήξιμο και κάποιες μελανιές στο δέρμα είναι συνήθως η αρχική εικόνα μετά την λιπομεταφορά ενώ δεν υπάρχει καθόλου πόνος. Το οίδημα υποχωρεί σε 1 μήνα και η τελική εικόνα της πρόσληψης των μεταμοσχευμένων λιποκυτταρων φαίνεται μέχρι τους 2-3 μήνες.

  Το δέρμα βελτιώνεται και γίνεται πιο ελαστικό.

   

  Κίνδυνοι της λιπομεταφοράς

  Η μεταφορά των λιποκυττάρων πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες για να επιτευχθεί όσο καλύτερη τοποθέτηση γίνεται . Οι επιπλοκές περιλαμβάνουν τις λιπώδες κύστεις που μπορεί να δημιουργηθούν από σπασμένα λιποκύτταρα, την συσσώρευση λίπους που μοιάζει με μικρά ογκίδια και την εικόνα αποτιτανώσεων όπου χρειάζεται να γίνει υπέρηχος και μαστογραφία για να αποκλειστεί η κακοήθεια.

  Η λιπομεταφορά είναι μια επέμβαση που θα χρειαστεί συνήθως επανάληψη για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.