Πλαστικός Χειρουργόςπλαστικός χειρούργος map marker Ηρώων Πολυτεχνείου 20-22, Πειραιάς πλαστικός χειρούργος phone icon 210 4178373
  Κυτταρίτιδα

  Κυτταρίτιδα

  Η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα της εναπόθεσης νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Οφείλεται στην κακή αιμάτωση και στη διόγκωση των λιποκυψελών στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος που εμφανίζεται. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητα του και το δέρμα παρουσιάζει μια εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Η κυτταρίτιδα «χτυπά» την συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών, ανεξάρτητα αν έχουν παραπανίσια κιλά. Σαφώς η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς, το στομάχι την κοιλία, τις γάμπες και στο εσωτερικό των μπράτσων. Αποδίδεται στην καθιστική ζωή, την μειωμένη φυσική δραστηριότητα, την ακατάλληλη διατροφή, σε διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος ή σε ορμονικές διαταραχές, σε κληρονομικότητα, στο κάπνισμα, στη συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ. Η κυτταρίτιδα είναι ένα φαινόμενο πολυσύνθετο και η αντιμετώπισή της απαιτεί συνεχή και συστηματική προσπάθεια, αλλαγή στον τρόπο ζωής και διατροφής μας, καθώς και επιμονή και υπομονή. Η νέα τεχνολογία τύπου laser, με το μηχάνημα Velashape της Syneron συνδυάζει τις ραδιοσυχνότητες με την υπέρυθρη ενέργεια και παράλληλα αναρρόφηση με ειδικά rollers. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, απομονώνεται οι περιοχές που εμφανίζουν κυτταρίτιδα και χαλάρωση, και σε αυτές μεταφέρεται η ενέργεια της υπέρυθρης και των ραδιοσυχνοτήτων. Αυτή μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία αυξάνει το μεταβολισμό του λιποκυττάρου. Η όλη διαδικασία οδηγεί συρρίκνωση του λιποκυττάρου και κατ’ επέκταση σε μείωση της κυτταρίτιδας, ενώ βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης και συσφίγγει το χαλαρό δέρμα. Σχετικές αντενδείξεις για τη θεραπεία αυτή αποτελούν η ύπαρξη βηματοδότη, αυτοάνοσα νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, τοπικές φλεγμονές, πρόσφατη θεραπεία αισθητικής στην περιοχή. Επίσης η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός αποτελούν αντένδειξη.
  Πιθανοί κίνδυνοι και επιπλοκές
  Η διαδικασία που χρησιμοποιείται καθώς και τα κλινικά αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με ατομικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού ιστορικού, του τύπου δέρματος, τη συμμόρφωση του ασθενή με τις αναλογίες πριν και μετά την θεραπεία. Η διαδικασία της γήρανσης δεν ανατρέπεται και τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν είναι μόνιμα. Υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων αντιδράσεων και επιπλοκών σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία όπως για παράδειγμα ερύθημα, προσωρινή εκχύμωση, κ.α
  Velashape

  Το σύστημα Velashape εφαρμόζει την τεχνολογία ELOS συνδυάζοντας την διπολική ενέργεια ραδιοκυμάτων (Bipolar-RF), την ενέργεια υπέρυθρων ακτίνων (Infrared-IR) καθώς και την αναρρόφηση (Vacuum) και μηχανικό μασάζ του ιστού (Mechanical Tissue Manipulation) παρέχοντας αποτελεσματικές θεραπείες, γλυπτικής σώματος και προσώπου, όπως:

  – Κυτταρίτιδα
  – Λιποδιάλυση
  – Μείωση πόντων
  – Αδυνάτισμα
  – Σύσφιξη και βελτίωση του σχήματος του σώματος και προσώπου
  – Βελτίωση κυκλοφοριακών προβλημάτων
  – Βελτίωση της υφής του δέρματος
  – Απάλειψη τοπικού πάχους

  Το σύστημα Velashape αποτελεί την εξέλιξη στην τεχνολογία για θεραπείες σώματος και προσφέρει τα πιο κάτω πλεονεκτήματα έναντι άλλων συστημάτων προηγούμενης τεχνολογίας:
  – Η θεραπεία δεν απαιτεί να χρησιμοποιηθεί κορμάκι.
  – Η θεραπεία δύναται να γίνει τοπικά για τοπικό αδυνάτισμα.
  – Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 5-6 συνεδρίες.
  – Η εφαρμογή 3 τεχνικών ταυτόχρονα (αναρρόφηση, RF και IR) παρέχει εμφανέστατα δραστικά και γρήγορα αποτελέσματα.

  Close Menu
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση