Πλαστικός Χειρουργόςπλαστικός χειρούργος map marker Ηρώων Πολυτεχνείου 20-22, Πειραιάς πλαστικός χειρούργος phone icon 210 4178373
  You are currently viewing Μειωτική Στήθους

  Μειωτική Στήθους

  Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος υποφέρουν από διάφορα προβλήματα υγείας, που έχουν σχέση με το βάρος του στήθους τους: πόνο στην πλάτη και στον αυχένα, πόνους στις ωμοπλάτες από τις τιράντες του στηθόδεσμου, πόνους στους μαστούς, καθώς και επίμονη δερματίτιδα κάτω από το στήθος που δεν θεραπεύεται.

  Οι περισσότερες γυναίκες ενοχλούνται από το μεγάλο στήθος γιατί είναι αισθητικά ασύμμετρο με το υπόλοιπο σώμα τους και είναι πάντα δύσκολο μία γυναίκα με μεγαλομαστία να βρει ρούχα που να της κάνουν και να της ταιριάζουν.
  Με τη μειωτική στήθους αυτά τα προβλήματα εξαφανίζονται.

  Χειρουργείο

  Η γιατρός θα σχεδιάσει με προσοχή την νέα θέση της θηλής και το τμήμα του μαστού που θα αφαιρεθεί.Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί 2-4 ώρες.Η ασθενής μπορεί να παραμείνει το πρώτο βράδυ στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. Ο πόνος είναι ελαφρύς σαν αίσθημα τραβήγματος ή γρατζουνιάς.

  Οι τομές γίνονται γύρω από τη θηλή, κάθετα κάτω από αυτήν, καθώς και στην πτυχή μεταξύ μαστού και θωρακικού τοιχώματος. Η παραπάνω εικόνα υποδεικνύει την περιοχή του δέρματος, του μαζικού αδένα και του λίπους που πρόκειται να αφαιρεθούν κατά τη διάρκεια αυτού του χειρουργείου, καθώς και τη νέα θέση στην οποία θα τοποθετηθεί η θηλή.
  Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, το δέρμα και τμήμα μαζικού αδένα και λίπους αφαιρούνται και το στήθος επαναδιαμορφώνεται, ώστε να γίνει μικρότερο και πιο σφριγηλό.

  Περιοχές του δέρματος που πριν το χειρουργείο εντοπίζονταν πάνω από τη θηλή, μετατοπίζονται κάτω από αυτήν και με τη βοήθεια ραμμάτων επιτυγχάνεται το νέο σχήμα του στήθους. Οι ραγάδες που συνήθως υπάρχουν στο δέρμα πάνω από την θηλή εξαφανίζονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.

  Οι ουλές που δημιουργούνται γύρω από τη θηλή, κάτω από αυτή και στην πτυχή κάτω από το στήθος είναι κόκκινες αρχικά αλλά βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου ενώ καλύπτονται πλήρως από τα εσώρουχα και το μαγιώ.

  Πιθανές επιπλοκές είναι το αιμάτωμα, η νέκρωση του λίπους, μόλυνση των τομών και άλλα προβλήματα επούλωσης που συνήθως έχουν συσχέτιση με το αν η ασθενής καπνίζει. Μετά από μία εβδομάδα η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της.

  Η γιατρός θα σας δώσει εκτενείς πληροφορίες για την επέμβαση και οδηγίες για μια επιτυχή έκβαση κατά την μετεγχειρητική περίοδο.

  Οι γυναίκες που έχουν κάνει μειωτική μαστών ομολογούν όλες την τεράστια βελτίωση που έχουν στην ζωή τους και μετανιώνουν «που δεν το έκαναν νωρίτερα»
  Οι πόνοι της πλάτης και του αυχένα εξαφανίζονται, το σώμα είναι στητό και δεν ντρέπονται για το στήθος τους ενώ έχουν πλέον μεγάλη επιλογή στο ντύσιμό τους και μπορούν ελεύθερα να αθληθούν και να χορέψουν.
  Οι μετεγχειρητικές ουλές σπάνια αποτελούν πρόβλημα για την πλειονότητα των ασθενών καθώς σταδιακά κι αυτές εξαφανίζονται.