Πλαστικός Χειρουργόςπλαστικός χειρούργος map marker Ηρώων Πολυτεχνείου 20-22, Πειραιάς πλαστικός χειρούργος phone icon 210 4178373
  Μεταμόσχευση Μαλλιών

  Μεταμόσχευση Μαλλιών

  Εμφύτευση μαλλιών. Η απώλεια μαλλιών είναι ένα συχνό πρόβλημα στους άντρες , το οποίο μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες και να παρουσιάσει αργή ή γρήγορη επιδείνωση μέχρι την εγκατάσταση της τελικής αλωπεκίας (φαλάκρας).
  Τα αίτια είναι ένας συνδυασμός από ορμονικές αλλαγές , κληρονομικότητα και γήρανση. Σε όσο νεαρότερη ηλικία ξεκινήσει η σταδιακή απώλεια των μαλλιών τόσο πιο σοβαρή θα είναι σε έκταση και η περιοχή της φαλάκρας.

  Εμφύτευση μαλλιών μπορεί να γίνει επίσης μετά από τραυματισμό ή από έγκαυμα που έχει αφήσει ουλή στο τριχωτό.

  Όλες οι τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιώνχρησιμοποιούν τρίχες από το υπάρχον τριχωτόμε τον δυνατό καλύτερο τρόπο. Οι περιοχές στο πίσω και πλάγιο μέρος του κεφαλιού πρέπει να έχουν υγιή μαλλιά και καλή πυκνότητα τριχών, τέτοια που να μπορεί να γίνει λήψη ικανοποιητικού αριθμού μοσχευμάτων.
  Σε περιπτώσεις ασθενών με λίγες ή πολύ λεπτές τρίχες και μεγάλη επιφάνεια αλωπεκίας δεν είναι δυνατή η μεταμόσχευση μαλλιών.
  Η επέμβαση συνήθως δεν ολοκληρώνεται σε ένα στάδιο αλλά χρειάζεται δεύτερη επέμβαση ή και κάποιες διορθωτικές μικροεπεμβάσεις.
  Η λήψη των μοσχευμάτων γίνεται με διάφορες τεχνικές και ανάλογα με τον αριθμό των μοσχευμάτων που χρειαζόμαστε για την κάλυψη της άτριχης περιοχής.
  Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια επέμβαση που γίνεται με τοπική αναισθησία.
  Πρώτα αναισθητοποιείται η περιοχή της δότριας επιφάνειας στην πίσω μεριά του κεφαλιού και λαμβάνονται τα μοσχεύματα είτε ένα ένα, είτε σαν τμήμα ενιαίο του δέρματος.
  Στην συνέχεια, αναισθητοποιείται η περιοχή που θα τοποθετηθούν οι τρίχες και ανοίγουμε μικρές οπές για να τοποθετειθούν τα μοσχεύματα.
  Τα μοσχεύματα τοποθετούνται ένα ένα στην γραμμή τριχοφυΐας για να δώσουν την φυσική εικόνα των μαλλιών και 2-3 μαζί προς τα πίσω για πύκνωση, με την κατάλληλη φορά για πιο φυσικό αποτέλεσμα.
  Υπάρχει μετεγχειρητικά οίδημα στην περιοχή του μετώπου για 2-3 μέρες ενώ τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 10 ημέρες.
  Τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης γίνονται ορατά μετά από 2 μήνες όπου αρχίζουν οι τρίχες να βγαίνουν από το δέρμα και να μεγαλώνουν. Ένα μικρό μόνο ποσοστό των μοσχευμάτων χάνεται..
  Οι νέες τρίχες είναι της ίδιας ποιότητας και χρώματος με τις υπόλοιπες τρίχες.
  Εάν οι περιοχές που πρέπει να καλυφθούν είναι μεγάλες χρειάζεται και δεύτερη επέμβαση μετά από τουλάχιστον 9 μήνες για να βελτιωθεί το αποτέλεσμα.

  Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια επέμβαση χωρίς ιδιαίτερες επιπλοκές.
  Τα αποτελέσματα της βελτιώνουν τη εμφάνιση του άντρα, αυξάνουν την αυτοπεποίθηση του και είναι εφ όρου ζωής.

  Close Menu
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση