Πλαστικός Χειρουργόςπλαστικός χειρούργος map marker Ηρώων Πολυτεχνείου 20-22, Πειραιάς πλαστικός χειρούργος phone icon 210 4178373
  Πίλινγκ Ακμής

  Πίλινγκ Ακμής

  Ο ελληνικός αντίστοιχος όρος είναι απολέπιση και αφορά την απομάκρυνση της εξωτερικής στοιβάδας των κυττάρων της επιδερμίδας.
  Τα πήλινγκ έιναι θεραπείες για την βελτίωση της υφής της επιδερμίδας και μπορεί να είναι είτε χημικά είτε μηχανικά.
  Η επιδερμίδα του προσώπου έχει την ιδιότητα της γρήγορης επούλωσης και ανάπλασης. Η απομάκρυνση των επιφανειακών κυττάρων της έχει ως αποτέλεσμα φρέσκα κύτταρα να αναδύονται την επιφάνεια βελτιώνοντας την όψη της.
  Το μηχανικό πήλινγκ ή δερμοαπόξεση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ειδικό περιστρεφόμενο μηχάνημα (σβουράκι) ή με ένα μηχάνημα εκτόξευσης κρυστάλων (microdermabration). Η διαφορά μεταξύ των μεθόδων αυτών έχει να κάνει με το βάθος της επιδερμίδας στο οποίο θέλουμε να επέμβουμε ώστε να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα.
  Βαθείες ρυτίδες ή ουλές ακμής απαιτούν ριζικότερη θεραπεία, ενώ επιφανειακές αλλοιώσεις και λεπτές ρυτίδες μπορούν να αντιμετωπιστούν με λιγότερο επεμβατικές μεθόδους.
  Τα χημικά πήλινγκ γίνονται με ειδικά διαλύματα οξέων που εφαρμόζονται στην επιδερμίδα και έτσι επιτυγχάνεται η απομάκρυνση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Είναι πολύ αποτελεσματικά στην καταπολέμιση των λεπτών ρυτίδων , στην απομάκρυνση πανάδων και κηλίδων και στην ανανέωση της επιδερμίδας. Συνήθως χρειάζεται να γίνει προετοιμασία με ειδικές αλοιφές, ώστε να επουλωθεί γρήγορα η επιδερμίδα.
  Close Menu
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση