Τα LASER είναι εξελιγμένα μηχανήματα παραγωγής ενισχυμένου μονοχρωματικού φωτός το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφάται επιλεκτικά από τα χρωμοφόρα του δέρματος.

Χρωμοφόρα του δέρματος είναι   η μελανίνη, η αιμοσφαιρίνη και το νερό.

Η επίδραση που έχουν τα  στο δέρμα μπορεί να έχει εκτός από την επιθυμητή δράση  και επιπλοκές. Γι αυτόν τον λόγο  ενδείκνυται η χρησιμοποίηση τους από εξειδικευμένους γιατρούς δερματολόγους  και πλαστικούς χειρουργούς.

Laser αποτρίχωση Αλεξανδρίτη

Ο αλεξανδρίτης εκπέμπει στα 755 nm και μπορεί αποτελεσματικά να καταστρέψει την τρίχα.

Το GentleLase Pro της Candela είναι  ένα αμερικανικό μηχάνημα εξαιρετικά αποτελεσματικό που διαθέτει αυτόματο μηχανισμό ψύξης του δέρματος. Ο μηχανισμός αυτός δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε υψηλές ενέργειες σε σκουρόχρωμα δέρματα ή λεπτές τρίχες.

Συχνές ερωτήσεις για αποτρίχωση

Πως λειτουργεί το Laser στην αποτρίχωση?

Οι παλμοί φωτός του Laser απορροφώνται επιλεκτικά από την μελανίνη της τρίχας και καίνε την τρίχα.

Αν ο βολβός της τρίχας   ακουμπά στο θύλακα της τρίχας, είναι δηλαδή σε αναγεννητική φάση τότε ο θύλακας καταστρέφεται  από τη θερμότητα και δεν έχει την δύναμη να ξαναβγάλει  τρίχα.

Δυστυχώς δεν βρίσκονται όλες οι τρίχες σε αναγεννητική φάση και γι’ αυτό χρειάζονται επαναλήψεις της θεραπείας με το Laser μέχρι να αδυνατίσουν ή να εξαφανιστούν όλοι οι θύλακες του δέρματος.

Το Laser Αποτρίχωση Αλεξανδρίτη δεν απορροφάται μόνο απο τις λευκές τρίχες.

Πόσο επώδυνο είναι το Laser της αποτρίχωσης?

Η αίσθηση της αποτρίχωσης με το Laser στο δέρμα είναι σαν ένα ελαφρύ χτύπημα. Η αίσθηση αυτή κυρίως οφείλεται στην εφαρμογή του ψυκτικού αερίου πριν την βολή του Laser. Η θερμότητα που παράγεται από την απορρόφηση του λέιζερ από  την τρίχα μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα ελαφρού καψίματος.

Γενικά η αποτρίχωση με Laser δεν είναι επίπονη τόσο όσο άλλες μέθοδοι με μικρότερη αποτέλεσματικότητα, όπως το κερί.

Πρέπει  να ξυρίσουμε τις τρίχες πριν από την αποτρίχωση με Laser;

Καλό θα είναι οι τρίχες να μην είναι πολύ μακριές γιατί θα απορροφήσουν ενέργεια και θα κάψουν το δέρμα. Μπορούμε να κοντύνουμε τις τρίχες ή να τις ξυρίσουμε 3-4 μέρες πριν από την θεραπεία. Οι τρίχες καίγονται αμέσως και εξαφανίζονται αφήνοντας ένα βελούδινο δέρμα.

Πόσο  καιρό διαρκούν τα αποτέλεσματα της αποτρίχωσης με Laser?

Κάθε φορά που κάνουμε θεραπεία με Laser οι τρίχες εξαφανίζονται για περίπου 30 με 40 μέρες όπου μετά επανεμφανίζεται λιγότερες και λεπτότερες. Ακριβώς τότε πρέπει να κάνουμε την επόμενη θεραπεία.

 Σε  ποια ηλικία μπορούμε να ξεκινήσουμε αποτρίχωση με Laser

Το Laser δεν επηρεάζει την ανάπτυξη του οργανισμού και τις ορμόνες της εφηβείας. Σε ένα κορίτσι 11 χρονών που επιθυμεί την αποτρίχωση και δεν φοβάται μήπως πονέσει μπορούμε να αρχίςουμε την αποτρίχωση με Laser. Το Laser επιδρά στις τρίχες που βρίσκονται σε αναγεννή φάση και τις καταστρέφει αποτελεσματικά.

Όλες οι ηλικίες είναι κατάλληλες αρκεί να υπάρχουν τρίχες με χρωστική.

Επηρεάζει το Laser τους λεμφαδένες που υπάρχουν στη μασχάλη ή στο μπικίνι ;

Το Laser δεν μπορεί να εισέλθει σε βάθος στην επιδερμίδα πέρα από εκεί που βρίσκεται ο θύλακας της τρίχας. Οι  Λεμφαδένες βρίσκονται πολύ βαθιά στο σώμα και δεν επηρεάζονται.

Μπορώ να κάνω Laser στην εγκυμοσύνη;

Το Laser δεν επηρεάζει την εγκυμοσύνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις γυναίκες άφοβα. Καλό είναι όμως να αποφεύγεται στις περιπτώσεις γυναικών που  έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στον πόνο.

Τι πρέπει να προσέξω στην αποτρίχωση με Laser;

Η ριζική αποτρίχωση μπορεί να επιτευχθεί με ένα καλό μηχάνημα laser στα χέρια ενός εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Οι χαμηλές προσφορές δεν εγγυώνται το αποτέλεσμα.

Πρέπει να ζητάτε τιμές ανά συνεδρία γιατί υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε  κάθε άνθρωπο και κάθε πρόβλημα.

Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη για το πρόβλημα της τριχοφυΐας κάθε περιστατικού και οι χαμηλές προσφορές γίνονται για τον μικρό αριθμό βολών χαμηλής έντασης.