Πλαστικός Χειρουργόςπλαστικός χειρούργος map marker Ηρώων Πολυτεχνείου 20-22, Πειραιάς πλαστικός χειρούργος phone icon 210 4178373
  Micro needling

  Micro needling

  Γνωστή και ως μεσοθεραπεία με νυγμούς Dermaroller ή μεσοθεραπεία micro needling.

  Οποιοσδήποτε τραυματισμός του δέρματος οδηγεί στην συνάθροιση κυττάρων ανάπλασης και αυξητικών παραγόντων για την επούλωση του. Αυτούς τους μηχανισμούς επούλωσης του δέρματος εκμεταλλευόμαστε στη μεσοθεραπεία με το roller.

  Ο κύλινδρος αυτός έχει στην επιφάνεια του βελονίτσες μήκους από 0,5mm έως 2mm σε ίσα διαστήματα μεταξύ τους. Καθώς πιέζουμε τον κύλινδρο στο δέρμα οι βελονίτσες μπαίνουν στην επιδερμίδα και προκαλούν μικροτραυματισμούς.

  Παράλληλα, επαλείφουμε το δέρμα με  ειδικές μεσοθεραπευτικές ουσίες που περιέχουν βιταμίνες, συσφικτικά και ενυδατικά στοιχεία και μπορούν να περάσουν από τις λεπτές οπές που δημιουργεί στην επιδερμίδα το ρόλλερ.

  Ο φυσιολογικός μηχανισμός επούλωσης του δέρματος οδηγεί στην συνάθροιση κυττάρων, την δημιουργία ινοβλαστών και την αύξηση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης με την χρησιμοποίηση των μεσοθεραπευτικών ουσιών.

  Οι μικροτραυματισμοί του δέρματος αυξάνουν και την αιμάτωση του δέρματος με τον σχηματισμό λεπτών τριχοειδών αγγείων. Έτσι επιτυγχάνουμε σύσφιξη της επιδερμίδας, γέμισμα των λεπτών ρυτίδων ή ουλών και ενυδάτωση.

  Η μεσοθεραπεία με ρόλλερ γίνεται στο ιατρείο και ξεκινά με την τοποθέτηση αναισθητικής κρέμας στο πρόσωπο. Μετά από 45 λεπτά ακολουθεί η επάλειψη με τους ειδικούς μεσοθεραπευτικούς παράγοντες και η πίεση των μικροβελόνων του roller με διάφορες κατευθύνσεις σε όλο το πρόσωπο. Η εφαρμογή αυτή επαναλαμβάνεται αρκετές φορές και στο τέλος τοποθετείται ειδική αναπλαστική κρέμα. Το δέρμα παρουσιάζει μια ομοιόμορφη ερυθρότητα από τους μικρονυγμούς, που υποχωρεί σε 24 ώρες. Σε λευκές ή ευαίσθητες επιδερμίδες η χρήση make up επιτρέπεται την επόμενη μέρα.

  Η μεσοθεραπεία αυτή χρειάζεται να επαναληφθεί για 4-8 φορές ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος και τα ειδικά προβλήματα που παρουσιάζει, με ένα μεσοδιάστημα 7 ημερών.

  Το ειδικό ρόλλερ χρησιμοποιείται μόνο για τον ίδιο ασθενή καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας. Οι εφαρμογές μπορεί να επαναληφθούν μετά από 6 μήνες.

  Τα αποτελέσματα στο πρόσωπο είναι θεαματικά καθώς η σφριγηλότητα και η λάμψη του δέρματος γίνονται ορατές μετά από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές.

  Με ανάλογα αποτελέσματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο χαλαρωμένο δέρμα των βραχιόνων και των μηρών για να βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματος των περιοχών αυτών.

  Close Menu
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση